Experimentenlocaties

Op de Energiecampus Leeuwarden is plaats voor studenten, startups en bedrijven om te experimenteren met duurzame energieoplossingen. Bijvoorbeeld met zonne-energie, windenergie en water.

Plug- en Playpark

Een van de experimentenlocaties op het terrein is het Plug- en Playpark, waar studenten, startups en bedrijven kunnen experimenteren (plug). Deze experimenten vormen tegelijkertijd een beleving voor bezoekers (play). Het eerste initiatief van het Plug- en Playpark is al een feit. In samenwerking met studenten van Watercampus Wetsus wordt hier een wateraccu aangelegd om te experimenteren met waterenergie opslag. Tegelijkertijd wordt het een mooi waterkunstwerk. De wateraccu zal een bijdrage leveren aan het versterken van het onderwijs en het omzetten van kennis naar productie en zelfs startende ondernemingen.

Het Plug- en Playpark bevindt zich op de voormalige Schenkenschans (zie interactieve plankaart). Ten westen hiervan is nog meer ruimte voor experimenten, met ruime tijdelijke vergunningsmogelijkheden.

Initiatiefnemers en adviseurs