Om het nieuwe Energie Kenniscentrum bereikbaar te maken realiseert de afdeling Beton- en Waterbouw van Oosterhof Holman aan de voorzijde van het nieuwe gebouw een loopbrug en aan de achterzijde een brede trap.

Loopbrug

De 13 meter lange loopbrug staat net als het gebouw ‘zwevend’ op stalen kolommen die verstelbaar zijn om eventuele verzakkingen in de ondergrond te compenseren. Het loopgedeelte wordt uitgevoerd in bamboe vlonderplanken en vormt zodoende een verbinding met het toegepaste bamboe in het gebouw. In de constructie zijn verder twee trappen opgenomen die toegang verschaffen tot het plein en onderhoudsplan rondom het gebouw.

Trap achterzijde gebouw

Aan de achterzijde van het gebouw wordt een 8 meter brede trap gemaakt welke de toegang vormt naar het terras aan de achterzijde. De trap is in extra diepe treden uitgevoerd zodat deze ook als zitbank kan dienen. Beide constructies zijn in samenspraak met de architect in eigen beheer ontworpen, gefabriceerd en op locatie gemonteerd. De werkzaamheden zullen naar verwachting eind augustus worden afgerond.

Op zaterdag 7 september organiseren we een Open Dag! Je kunt dan ons circulaire Energie Kenniscentrum zien, ervaren hoe vet het uitzicht is op de voormalige vuilstortplaats en de rest van de Energiecampus bekijken. Kom je ook? Van 10:00 tot 15:00 is iedereen van harte welkom!

  • EKL terras